Huonokuntoiset vanhukset pelastettava

Hyvinvointivaltion mittarina on mielestäni se, miten hyvin se pitää huolta kaikista heikoimmassa asemassa olevista. On häpeällistä, miten kohtelemme hoitoa ja hoivaa tarvitsevia vanhuksiamme.

Vanhusten hoitojonotilanne on sekä inhimillisesti että taloudellisesti kestämätön. Meillä yritetään väkisin pitää kotona muistisairaita, liikuntakyvyttömiä tai muista syistä aktiivista hoivaa tarvitsevia ihmisiä.

Sen lopputuloksena on kallis ambulanssiralli, missä vanhuksia siirrellään paikasta toiseen ja asianmukaisten palveluasumispaikkojen puuttuessa laitetaan sairaaloiden vuodepaikoille.

Samaan aikaan hoitohenkilökunta uupuu, kun he eivät kiireen takia ehdi hoitaa vanhuksia kunnolla. Tulee sairaslomia ja muille aloille hakeutumista. Kärsimme jo valmiiksi hoitajapulasta, ja tätä tahtia tilanne vain pahenee.

Vanhusten inhimillinen hoito on kaikkien etu. Se on myös taloudellisesti kestävää, sillä panostamalla ikäihmisten hyvinvointiin ja ennaltaehkäiseviin toimiin, pystymme merkittävästi vaikuttamaan ikäihmisten tarvitseman sairaanhoidon määrään ja kustannuksiin.

Ikäihmiset ovat rakentaneet meille tämän hyvinvointivaltion maksuttomine koulutuksineen, terveydenhuoltojärjestelmineen ja sosiaaliturvineen.

Nyt on meidän aika rakentaa Etelä-Karjalan alueelle hyvinvointialue, missä heikoimmassakin asemassa olevilla ihmisillä on mahdollisuus elää hyvää, ihmisarvoista elämää!

Titta Myllärinen (sd.)

Imatran kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen, aluevaaliehdokas

Imatra

Scroll to Top