Meidän Imatra

Olemmeko unohtaneet tämän päivän Imatran? Onko tulevaisuutta ilman tätä päivää?

Kaikki mitä olemme tehneet ja mitä tänään teemme vaikuttavat tulevaisuuteemme. Niinpä meidänkin tulevaisuus on jo alkanut. Tänä päivänä teemme parempaa tulevaisuutta, mutta olemmeko unohtaneet kenelle tätä teemme?

Ilman nykyisyyttä ei ole tulevaisuutta, joten eläkäämme ja suunnitelkaamme tulevaisuutta nykyisille asukkaille. Tietojen perusteella asumme alueella, joka kärsii muuttotappiota. Teemmekö Imatraa tulevaisuuden vähemmälle vai nykyiselle asukasmäärälle? Jos teemme tulevaisuuden asukkaille, joita laskennallisesti on vähemmän, on tulevaisuuden Imatralla varmasti vähemmän asukkaita. Nykyisille asukkaille tehdessämme, voimme mahdollisesti vaikuttaa tulevaisuuteen positiivisesti ja saamme pidettyä asukkaita Imatralla. Jos taas haluamme satsata tulevaisuuden asukkaisiin, olemmeko oikeasti kysyneet nuorilta, millainen on heidän tulevaisuuden Imatra?

Mielestäni saamme tehtyä Imatrasta kaikille mukavan paikan elää ja vierailla, kun kuuntelemme oikeasti nykyisiä asukkaita. Nuorilla pitää olla mahdollisuus opiskella, tehdä töitä ja viettää vapaa-aikaa Imatralla. Meidän pitää olla ylpeitä upeista nähtävyyksistämme, luonnosta ja mahtavista maisemistamme, ja ennen kaikkea huomata miten hienossa kaupungissa elämme. Nämä ovat meidän matkailuvalttejamme. Pidämme monia asia itsestään selvinä, emmekä näe miten hienoja asioita Imatralla on tarjottavana. Joskus on käytävä kauempana nähdäkseen lähelle, näin minä olen tehnyt.

Tehkäämme töitä tulevaisuutemme eteen tänään ja huomenna. Kaikki yhdessä saamme Imatrasta hyvän paikan elää myös tulevaisuudessa. Emme unohda ketään vaan pidämme kaikki mukana.
Meidän Imatra on tässä, nyt ja tulevaisuudessa. Minun sydämeni sykkii vahvasti Imatralle. Sykkiikö sinunkin?

Kuntavaaliehdokas
Heli Mattila (SD)

Scroll to Top