Uutta leirintäaluetta pystyyn

Marko Lajunen, Imatra 8.8.20, mielipidekirjoitus

 

Etelä-Karjalassa sijaitsee kotikaupunkini, missä olen asunut koko ikän. Välillä käynyt muualla kääntymässä ja tullut takaisin. Olen tässä vuosien mittaan miettinyt että mikä on kun ei Imatra oikein vedä et jotain puuttuu tästä kaupungista, sellaista joka saa ihmisten tulemaan uudelleen ja uudelleen katsomaan ja olemaan mutta ei vaan ole tullut mieleen. Sitten ajattelin että mitäs jos täällä olisi tilat kunnon leirintäalueelle, no on meillä varpasaari mutta se ei ole niin iso että sinne kaikki halukkaat mahtuisi asuntoautoilla ja vaunuilla.

 

No löytyy täältä joku vaatimaton ”Leiripaikka” enemmän se joku kaupungin pelote josta puhutaan pitkin suomea sekä kirjoitetaan lehdissä ja puhutaan karavaanareiden kesken,et enpä ole ikinä niin vaatimattomassa paikassa käynyt kuin Imatralla leiripaikassa. Kaupunki on kaunis paikka ja on nähtävyyksiä monenlaista, sekä kesäteatteri, jossa esitetään erinomaisia näytelmiä vuodesta toiseen, jotka ovat vetonauloina ihmisille. Mutta meillä ei ole tilaa ja siihen on tultava muutos lähivuosina, minusta meidän kannattaa vakavasti harkita Imatralle ihan kunnollista matkailuvaunu aluetta. Täältä kyllä löytyy tilat sellaisille ja ihan veden äärellä eikä ne hirmu kalliit ole toteuttaa, ja se raha kyllä saadaan takaisin monin kertaisena kun saamme porukkaa. Enemmän menetämme tuloja sillä kun karavaanarit menevät naapuri kaupunkeihin kun täällä ei ole mitään.

 

Esimerkiksi, jos meillä olisi ihan puhdas karavaanari alue niin se palvelisi myös Imatran ajojen aikaan kun tilat ovat täynnä. Täällä on paikkoja jossa se sopisi oikein hyvin on puhuttu Lietteestä, Ukoskasta, Lempukasta ja Rautionranta Kohonkujan päädyssä oleva peltoalue (ulkopuolisen omistama pelto) Voisimme tarjota pellon omistajalle vuokratuloista pientä osaa jne.. Mutta ei saada aikaan mitään kunnon päätöstä asiasta puhutaan enemmän kuin tehdään.

 

Itse olen sitä mieltä, että asiat pitää saada maaliin eikä vatvoa kokoajan, veivaaminen ei aiheuta kuin eripuraa tässäkin asiassa se on sama kuin soppaa hämmentäisi ikinä ei tule valmista jos sopasta puuttuu jotain lisuketta. Meillä ei täällä juurikaan päästä mistään sopuun, asioista kyllä keskustellaan mutta siihen se melkein jää siirtyy ja siirtyy, nyt täytyy pistää asioihin vauhtia tai tilanne on kohta huolestuttava. Olisiko meillä uusi leirintä/matkailu alue vuonna 2022? Ja missä jos sellainen halutaan?

 

Lietteenranta: Tämä paikka on Immalanjärven rannalla ja kooltaan sen verran iso että saisi siihen paikan rakennettua on vielä lähellä Vuoksenniskaa, jota on yritetty kehittää kokoajan. Sen lisäksi vieressä on golfkenttä mikä tuo lisä mausteen tälle alueelle. Kohonkujan uimapaikka on Raution-kyläyhdistyksen pitämä/kunnostama uimapaikka josta löytyy kota, Seponpolku siinä on yläpuolella pelto joka on nähtävästi kesanto? Sen lunastamalla ja pohja töitä tekemällä saisimme siitä erinomaisen paikan asuntovaunuille/autoille. Voisimme lisätä vielä alueelle jotain aktiviteetti juttuja, paikka on puhdas vetisen Immalanjärven vieressä ja matala sopii juuri perheen pienemmille.

 

Rautionranta: Ei sovi minusta tähän tarkoitukseen!

 

Lempukka: Sijaitsee lähellä kylpylää, tätä paikkaa muokkaamalla voisimme saada myös hyvän leirintäalueen, vieressä on Saimaa ja kylpylä josta ei puutu mitään sekä venesatama.

 

Minun mielipide on, että uudeksi paikaksi valitaan joko Lietteenranta tai Kohokujan peltoalue.

Scroll to Top