Kylä järven rannalla

Kauniin kaupunkimme ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu ympäröivä luontomme. Tätä voimavaraa tulee säilyttää ja kehittää kaikkien kuntalaisten käytössä myös tulevaisuudessa. Imatran pohjoisosan upeana luonto- ja virkistyskohteena on vähemmälle huomiolle jäänyt hieno järvemme Immala. Se tarjoaa puhdasvetisenä ja kaunisrantaisena mielekkään rauhoittumispaikan arjen keskellä.

Kävely Seppoin polulla tuo luonnonystävälle joka kerta uusia kokemuksia rannan ja rantametsikön runsaslukuisen lintukannan muodossa. Kalastuksen harrastajille avautuvat myös erinomaiset kalavedet monipuolisine saaliineen.

Raution kaupunginosan uimaranta on aikoinaan ollut meille Raution- ja Huhtasenkylän asukkaille ylpeyden aihe ja tärkeä virkistäytymis- ja tapaamispaikka kesäisin. Nykykunnossaan se on vain hoitamaton hiekkaranta, joskin kaunis sellainen edelleen. Haluaisinkin saada tämän kohteen kehittämisen ja palauttamisen entiseen loistoonsa vahvasti esille kaupungin tulevissa suunnitelmissa. Järkevä suunnittelu ja oikein kohdennetut toimenpiteet eivät välttämättä vaadi suurta taloudellista panostusta, mutta lopputulos voi yllättää positiivisesti!

Immalanjärven rannoilla on myös lukuisia muita kehittämien arvoisia kohteita. Niiden hyödyntäminen kuntalaisten mielekkäänä virkistysalueena olisi perusteltua ottaa laajemmankin selvityksen alle. Yhteinen tahtotila ja päättäjien toimet tulevaisuudessa luovat kauniille järvellemme mahdollisuuden saada ansaitsemansa arvostus.

Jouni Tuomela, kuntavaaliehdokas (SDP), Imatra

Scroll to Top