Luonto ja liikunta – ihmeellinen Imatra

Imatran vesistöt ja luonto antavat kuntalaisille ja luontomatkailijoille ainutlaatuisen ympäristön vapaa-ajan viettoon. Tulevaisuudessa ihmiset haluavat entistä enemmän viettää aikaansa luonnossa. Suomen puhdas luonto ja Saimaa kasvattavat suosiotaan matkailijoiden keskuudessa. Imatrallakin on mahdollisuus hyötyä tästä lisääntyvästä luonto- ja liikuntamatkailusta.

Hosseinlahti

Saimaan rantoja ei saa rakentaa umpeen Lammassaaresta lähtevän luontoreitin varrelta, joka jatkuu Malonsaareen saakka. Päinvastoin. Parannetaan ja laajennetaan reittiä ja palveluita. Tehdään hyväkuntoisia polkuja, mitä pitkin on helppo liikkua. Rakennetaan reitille ympärivuotinen laavu ja wc. Esimerkkejä vastaavista retkeilyreiteistä ja palveluista löytyy pitkin Suomea.

Malonsaari

Ukonniemi houkuttelee liikkujia ympäri vuoden. Kuntalaisilla ja matkailijoilla on jo nyt erittäin hyvät mahdollisuudet erilaisiin aktiviteetteihin alueella. Yksi iso mahdollisuus vielä kuitenkin kaupungista puuttuu.

Iso tekojää.

Tekojää mahdollistaisi laajasti kuntalaisten ja matkailijoiden luisteluharrastuksen näinä epävarmoina talvina ja olisi mitä parhain matalankynnyksen liikuntapaikka. Iso tekojää toisi jo itsessään kaupunkiin urheiluturisteja. Mutta kattamalla jää tehtäisiin Suomen mittakaavassa historiaa.

Jääurheilun riemua

Suomessa ei ole yhtään katettua isoa tekojäätä.

Tässä olisi sellainen käyttämätön potentiaali, millä Imatra erottuisi ja viimeistelisi Ukonniemen yhdeksi vetovoimaisimmaksi alueeksi Suomen urheilukentillä.

Tomi Kovanen, kuntavaaliehdokas (SDP), Imatra

Scroll to Top