Palveluseteleillä työtä yrityksille ja apua kotona asumiseen

Kotona yksin asuvat ikäihmiset tarvitsevat palveluseteleitä. Jos ja kun kunto heikkenee, apua tarvitaan siivoukseen, kotiaskareisiin, kaupassa käyntiin ym. Kunnallinen kotipalvelu on kiireinen ja lyhyet käyntikerrat eivät pelkästään riitä. Kipeästi tarvitaan muita toimia tukemaan kotona asumista.

Tällä hetkellä palveluseteleitä voivat Eksoten alueella saada omaishoidettavat ja -hoitajat. Myös tuetun asumisen ja palveluasumispäätöksen saaneet ikäihmiset voivat saada palveluseteleitä. Nämä viimeeksi mainitut asuvat jonkinmoisissa palvelutaloissa tai vanhainkodissa. Palveluseteleillä voi ostaa esim. siivousta, apua kotiaskareisiin, kaupassakäyntiapua, apua suihkuun tai saunaan, tai vaikka fysioterapiaa.

Palvelusetelijärjestelmä auttaa Imatralaisia yrittäjiä. Tuo työtä kotipalvelufirmoille, siivousyrittäjille, kuntoutuspaikoille ym., työllistää imatralaisia. Jokainen työpaikka on kullan arvoinen näinä aikoina. Kaupunki tarvitsee veronmaksajia.

Kela on tutkinut ikäihmisten ja vammaisten ihmisten avustajapalvelujen kustannuksia. Kotona omaishoitajan tai avustajan avulla asuvan ihmisen palvelut tulivat kunnille ainakin 20 tuhatta euroa halvemmaksi vuodessa, kuin palvelutaloyksikäissä asuvien ihmisten palvelumaksut.

Edelliset sukupolvet ovat rakentaneet tämän maan. Luoneet hyvinvointimme.
Nyt on meidän vuoromme. Vanhuspalvelut täytyy hyvin hoitaa. Annetaan ikäihmisten asua kotona, jos he niin haluavat. Viedään laadukas apu koteihin.

Pidetään kaikki mukana 🌹

Marja Pelkonen-Vainikainen
Kuntavaaliehdokas Imatra SDP

Scroll to Top