Pidetään huoli Imatrasta, Imatra pitää huolta meistä

Kuva: imatra.kuvat.fi

Olen ollut imatralainen lähes kuusikymmentäviisi vuotta ja nähnyt Imatran kehittyvän tänä aikana moneenkin suuntaan. Väkiluku on ollut parhaimmillaan n. 36 000 henkilön luokkaa, suurimmat työnantajat Stora Enso, Ovako, Imatran kaupunki sekä jo menneisyydessä FinnStroi Svetogorskin työpaikka. Se, mitä tällä haen väkiluvun ollessa 2020-luvun lopussa n. 26 000, olisi Imatralle saatavat työpaikat. Työ ja siitä saatava toimeentulo ovat ihmisten hyvinvoinnin kannalta tärkeimpiä perusedellytyksiä, vaikka terveys tulee ykkösenä. Varmalla toimeentulolla (palkalla) on hyvä tehdä pitkällekin vietyjä suunnitelmia, perustaa perhettä, rakentaa jne. ja vieläpä Imatralle. Näin saisimme verotuloja kauniiseen kaupunkiimme, jolla saisimme rakentaa sekä huoltaa ja kunnostaa vesi- ja tieverkostoamme sekä kiinteistöjämme.

Ketkä sitten näitä töitä tekevät? Ennen ne tehtiin selkeästi kaupungin omana työnä yhdessä yksityisten yrittäjien kanssa. Tänä päivänä kaupungilla ei ole ns. teknistä toimea vaan kaupunkiyhtiöt (Mitra ja KiPa) hoitavat edellä mainitut tehtävät yhdessä yksityisten yrittäjien kanssa. KiPa:ssa on käyty useat YT-neuvottelut, jonka johdosta väki on vähentynyt minimiin.

Useasti olen huomannut, että lautakunnissa sekä kaupungin valtuustossakin on ollut mielihaluja vähentää, lakkauttaa ja ulkoistaa Imatran kaupungin virkoja sekä toimia. Sama halu on myös konserniyhtiöissä, vaikka samaan aikaan haikaillaan työpaikkojen ja uusien asukkaiden perään. Tämä on asia, joka ei minulle sovi aatteeni vuoksi, sillä olen aina ollut työväen mies ja henkilöstön puolestapuhuja työnantajaan katsomatta. Puhutaan aina tärkeästä voimavarasta, henkilöstöstä, josta pitäisi pitää huolta, ja näin useimmat työnantajat onneksi tekevätkin. Ei pitää epävarmuudessa eikä uhkailla työpaikan menetyksellä jne. Kaikilla on oikeus hyvään kohteluun niin töissä kuin vapaallakin.

Toivoisin Imatran kaupungin olevan esimerkillisenä työnantajana ja välttävän viimeiseen saakka irtisanomisia työntekijöitään kohtaan. Samaa toivon imatralaisilta yrittäjiltäkin. Se tietysti tarkoittaa meiltä kuntalaisilta, että käytämme palveluita omassa kaupungissamme ja näin itse autamme osaltamme Imatran kehittymistä sekä työpaikkojen luomista. Vapaa-ajan harrastustoimintaan Imatralla on mitä parhaimmat mahdollisuudet. Myös Imatran kauneus Vuoksi on erityisen hyvä houkutin ihmisten tänne saamiseksi.

Siis lupaukseni, jos tulen valituksi vaaleissa valtuustoon, on välttää irtisanomisten käyttämistä viimeiseen saakka. Ensin muut toimenpiteet käyttöön, jos tämmöiseen tarvetta ilmenee, eikä näitä rankkoja toimenpiteitä pidä tehdä varmuudeksi. Varma työpaikka ja toimeentulo takaavat Imatralaisten hyvinvoinnin sekä tämän puistomaisen eteläkarjalaisen kaupungin kasvun.

Kari Paldanius

Kuntavaaliehdokas

SDP

Scroll to Top