Valtuustoaloite: Vuoksen kehittäminen kalastusmatkailuun

Vuoksessa voi harrastaa kalastusta monipuolisesti; pilkkien virtaavan veden äärellä, onkien rantatörmältä, virvelöiden veneestä, lipoten laiturilta, vertikaalijigaten tai harppuunakalastuksella. Suomen vuolain joki on merkittävä kalastusvesi ja elämys niin perhokalastajille, uistimensoutajille ja syysöiden tuulastajille kuin perheen pienimmille kalastajille.

Näin todetaan Imatran kaupungin nettisivuilla – asia on tiedostettu ainakin meidän Imatralaisten keskuudessa, mutta tietävätkö siitä muut?

Vuoksessa on potentiaalia tulla merkittäväksi vapaa-ajan kalastuskohteeksi niin valtakunnallisesti kuin ulkomaalaistenkin keskuudessa. Vuoksen kalastusmatkailu vaatii tuotteistamista, markkinointia ja aktiivisia kalastusalan yrittäjiä, joita Imatralla ja seutukunnalta jo löytyykin.

Etelä- Karjala on mukana Itä- Suomen kalatalousryhmässä, jonka kautta voi hakea Leader-rahoitusta mm. kalastusmatkailuun.

Esitän että Imatran kaupunki käynnistää hankkeen, johon etsitään oikeat yritykset ja henkilöt rakentamaan yhdessä projektia, joka antaa alkusysäyksen sille, että Vuoksen kalastusmatkailusta tulisi yksi Imatran vetovoimatekijöistä.

Emilio Urpalainen, 12.09.2022

Scroll to Top