VOIKO KITARAA SOITTAMALLA PARANTAA MAAILMAA?

Suurin osa suomalaisista harrastaa tai kuluttaa kulttuuria. Kulttuuri-termin alle yhdistyvät mm. draama, tanssi, musiikki, kuvataiteet ja kirjoittaminen liikuntaa – ruumiin kulttuuria – unohtamatta. Kulttuuritoiminta ei ole lakisääteistä, eikä kaupungin ydintoimintaa, joten se on usein yksi ensimmäisistä säästökohteista silloin kun talous on tiukalla. Se tuottaa kuitenkin paitsi kaupunkilaisille väriä jokapäiväiseen arkeen, myös näkyvyyttä ulospäin, vetovoimaa ja paljon muuta sellaista, mitä ei voi rahalla mitata.

Yksinäisyys, syrjäytyminen, stressi sekä mielenterveys- tai päihdeongelmat ovat tänäänkin monille totisinta totta. Useissa eri lähteissä todetaan kulttuurimahdollisuuksien osaltaan mm. lieventävän masennusta, ahdistusta ja stressiä vahvistaen mielen hyvinvointia sekä koettua elämänlaatua. Kulttuuritoiminnot ovat tärkeä mahdollisuus sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja ne kuuluvat meille kaikille toimintakykyyn, ikään tai taloudelliseen asemaan katsomatta. Iloitsen yhteistyöstä, jota jo nyt Imatralla on kaupungin, koulujen, päiväkotien sekä lukuisten eri yhdistysten ja toimijoiden kesken.

”Luuletko, että kitaraa soittamalla voi parantaa maailmaa?”, kyselee Eppu Normaali ja jatkaa: ”En tiedä onko näin…” Mielestäni kaupungin elinvoima ei näy vain suurissa tulevaisuuden hankkeissa -se näkyy myös kaupunkilaisten kasvoilla! Imatralla on edelleen vireä, monipuolinen kulttuuritarjonta ja paljon aktiivisia toimijoita eri saroilla – sekä niitä kaikkein tärkeimpiä – kuluttajia. Pidetään asiat tällä tolalla myös tulevaisuudessa!

Heini Vesterinen, kuntavaaliehdokas (SDP, sit.)

Scroll to Top